• Bizi Arayın
  • +90 366 717 10 06
  • azdavaybelediyesi@azdavay.bel.tr

COĞRAFİ İŞARETLİ “AZDAVAY YÖRESEL GİYSİLERİ”

Yüzyıllardır anneden kıza, kayınvalideden geline aktarılan bir gelenek olarak kullanımına devam edilen AZDAVAY YÖRESEL GİYSİLERİ, Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptığımız başvuru sonucunda onaylanarak kurum tarafından resmi olarak tescil edilmiştir.

Belediye Başkanlığı olarak Coğrafi İşaretini aldığımız AZDAVAY YÖRESEL GİYSİLERİ, Türkiye’de ilk defa yöresel bir giysiye alınan Coğrafi İşaret olması sebebiyle son derece önemlidir.

Azdavay Yöresel Giysileri’ne Coğrafi İşaret alınmasıyla yüzyıllardır devam eden kültürümüzü koruma altına almakla beraber, bizden sonraki kuşaklara da aktarılmasını sağlayarak bu kültürümüzü devam ettirmiş olacağız.

İnanarak çıktığımız bu yolda, bizlere büyük katkıları olan Azdavay’a derin bir gönül bağı ile bağlı çok kıymetli Sayın Prof. Dr. Sema TAĞI hocamıza, Kastamonu Kültürü ile ilgili araştırmalarıyla hafızalarımıza kazınan emekli eğitimci, araştırmacı, yazar Sayın Ata ERDOĞDU hocamıza ve bizlere bu yolculukta eşlik eden MARPATAŞ ailesine sonsuz teşekkür ederiz.

İlçemize hayırlı uğurlu olsun.

Doğa Turizminde olduğu gibi Kültür Turizminde de marka şehir AZDAVAY!

Osman Nuri CİVELEK

Azdavay Belediye Başkanı